Sa%20sirotinjskog%20groblja%20

Sa sirotinjskog groblja

Patricia Cornwell


U dobrotvornoj akciji na Badnju večer Kay Scarpetta i Pete Marino dijele pokrivače siromašnoj djeci Richmonda. No njihovi planovi za božićne praznike rasplinut će se zajedno s dimom baruta i nestati kao odjek hitaca u noći. Leš mladog crnca na vratima kuće u kojoj su se zatekli biti će samo uvertira. Njihov zakleti neprijatelj Temple Brooks Gault, serijski ubojica s najmanje pet žrtava na krvavom popisu, ima svoj vlastiti plan za proslavu blagdana. U njujorškom Central Parku pronađen je leš s jasnim Gaultovim zločinačkim potpisom. Sada će sve drugo morati pričekati dok se ne iščitaju tragovi u snijegu, a mrtvo tijelo nepoznate mlade žene ne oda posljednju tajnu i usmjeri doktoricu Scarpetta na pravi put.


Cijena: 35,00 KM

Safet%20Su%C5%A1i%C4%87%20

Safet Sušić

Zlatko Topčić


Romansirana biografija Safeta Sušića je zapravo, prije svega, moja fascinacija jednim autentičnim genijem – fudbalskim! Namjera mi je bila, ništa manje, da progovorim o jednom minulom vremenu koje opisuje moju mladost...

 

Ovu sam knjigu napisao s radošću i nekom nevjerovatnom lakoćom, kao da je već negdje postojala, a meni je preostalo samo da je uberem kao zrelu jabuku... Intencionalno, pisao sam je s najvećim ambicijama, jer spisateljski posao, kao i fudbalski, i svaki drugi, uostalom, ima smisla samo ako mu se pristupa tako... Jesam li pogodio, ili sam, neometan, propustio stopostotnu šansu... ko zna... Bog zna!
Cijena: 10,00 KM

Salon%20namje%C5%A1taja%20

Salon namještaja

Marko Martinović

Cijena: 52,30 KM

Sanovnik%20nasmijane%20du%C5%A1e%20

Sanovnik nasmijane duše

Vitomir Lukić

Cijena: 22,00 KM

Savle%2C%20brate%20progledaj%21%20

Savle, brate progledaj!

Ratko Perić


Duhovne vježbe po sv. Pavlu. Ova je knjiga specifična, selektivna, pisana na kraju određene prouke, pisanja i citiranja Pavlovih spisa. Neka vrsta sažetka doživljena Pavla.

 
Cijena: 20,00 KM

Savr%C5%A1eno%20umije%C4%87e%20kuhanja%20

Savršeno umijeće kuhanja

Jeni Wright, Eric Treuille


Iz najpoznatije svjetske kulinarske škole dolaze tajne o više od 800 osnovnih tehnika pripremanja namirnica i kuhanja, ilustriranih korak po korak, popraćenih stručnim savjetima, te recepti i zapanjujuća gotova jela vrhunskih majstora kuhinje. • Opsežan ilustrirani vodič kroz sastojke i tehnike namijenjen svakom kuharu • Vještine zanata, prečice i savjeti stručnjaka kako svakodnevno postizati najbolje rezultate • Više od 2000 posebno snimljenih fotografija • Uključuje raznolikosti od klasične francuske kuhinje do kuhinja Dalekog Istoka i svjetskih kulinarskih tradicija • Osigurava uspjeh u najjednostavnijem svakodnevnom kuhanju, ali i prilikom pripremanja najzahtjevnijih recepata • Knjiga koja će zasigurno postati temeljnim kuharskim priručnikom


Cijena: 75,00 KM

Seks%20

Seks

Jane Goldman


Ova knjiga nije “čedna”. Za razliku od nekih ranijih priručnika, ona govori otvoreno, konkretno i bez pojednostavljivanja o temama kao što su masturbacija, pornografija, seksualna pomagala, problemi s erekcijom, oralni seks, sadomazohizam… Pisana u obliku najčešćih pitanja i konkretnih odgovora, s vrlo eksplicitnim i slikovitim objašnjenjima, brojnim aktualnim i Internet linkovima te s predgovorom vodećeg stručnjaka dr. Aleksandra Štulhofera, ova pomalo provokativna knjiga na jednostavan i prijateljski način objašnjava sve ono što se o seksu i tjelesnoj ljubavi naprosto MORA znati.
Cijena: 8,95 KM

SILMARILLION%20%20

SILMARILLION

J. R. R. Tolkien


Silmarillion J.R.R. Tolkiena prvi je put objavljen 1977. godine, četiri godine nakon autorove smrti. Zahtijevan i dugotrajan urednički posao oko sređivanja očeve dokumentacije obavio je Christopher Tolkien. Pravi Silmarillion zapravo je samo središnji dio ove knjige u kojem je Tolkien ispričao pripovijest o tri Silmarilla, dragulja koja je izradio Fe(dvije točkice na e)anor, najdarovitiji od svih vilenjaka. Po predanju, prvi je Gospodar tame, Morgoth, ugrabio Silmarille i ugradio ih u svoju krunu, nakon čega su vilenjaci pošli u rat protiv sila zla ne bi li povratili svete im dragulje. Čitatelji Gospodara prstenova prepoznat će neka od zbivanja, a kao junaci u ovoj priči pojavljuju se i neki dobro znani vilenjaci. Tolkien je, međutim, želio da se u knjigu uvrste još četiri kraća djela, od kojih se dva odnose na legende o samom početku postanka svijeta; to su Glazba Ainura i Kazivanje o Valaru pisane u stilu drevnih epova. Na preostala dva spisa, napisana u formi povijesnih tekstova (Pad Numenora i O prstenu moći i Trećem dobu), izravno se nadovezuju događaji opisani u Gospodaru prstenova. Silmarillion je nastajao u razdoblju od gotovo pedeset godina, uz bezbrojne izmjene, neprestane dorade i pregršt različitih inačica istih događaja, pa je stoga razumljivo što nema konzistentnu strukturu romana kao druga zaokružena Tolkienova djela, no ipak pruža neprocjenjivo vrijedan uvid u povijest Međuzemlja i cjelokupnu mitologiju Tolkienova svijeta prije Gospodara Prstenova. U hrvatskom prijevodu Tajane Pavičević i uz ilustraciju Igora Kordeja, Silmarillion će svim štovateljima Tolkienove baštine bar na trenutak vratiti dašak Trećega doba.


Cijena: 33,00 KM

Sipajte%2C%20sipajte%20

Sipajte, sipajte

Dragan Kulidžan


" - Sinovi dragi, - Zima tad reče - polazim na put još ovo veče. Decembre, odmah se za put opremi! A ti, Sjeverče, sve brzo pripremi. Bez Smrzavka pratnja ne valja pare!

Ponesi, Mraze, štipaljke stare! Ti, Cvokotavko, podmaži pete! Spremite Snješkaa četiri čete!

Svi klimaju glavom, pristanak daju. Zima je stroga, to dobro znaju!

 

Tebi, Januare, još nije preša; kreni kad stigne moja depeša! Februare, o dvorcu vodi računa! ... Do tvog je puta dva mjeseca puna. (...)"
Cijena: 10,00 KM

Sje%C4%87a%C5%A1%20li%20se%20Dolly%20Bell%20

Sjećaš li se Dolly Bell

Abdulah Sidran


Priča o mladiću koji odrasta u Sarajevu 60-ih godina, uz dobrog ali bolešljivog oca, i koji biva uvučen u svijet kriminalaca. Oni ga angažuju da sakrije mladu prostitutku i on se zaljubljuje u nju.

 

"Trideset i šest beskrajnih sati je prošlo otkako nije vidio Doli Bel, i otkako ona nije vidjela njega. Svoje je sate bez nje Sabahudin punio maštom i snom i ona je ponovo bivala uz njega, sasvim stvarna, živa i tjelesna, s podatnošću kakve u javi Sabahudin još nije doslutio. Sada hiti dvorištem između baraka, s dvostrukum doručkom u rukama, i pita se otkuda u njenom plačnom biću snaga da podnese sve ove sate i dane svoje samoće i trpnje. "Kako joj je bilo bez mene" - upitao se u spretnoj hitrini preskačući ljestve. Odgovor je čuo prije nego što joj ugleda brižno napaćeno lice. ..."
Cijena: 12,00 KM

© Sutonpress - Sva prava pridržana.
refis master visa