Da%20Vincijev%20kod%20-%20Ilustrirani%20scenarij%20

Da Vincijev kod - Ilustrirani scenarij

Akiva Goldsman


"Da Vincijev kod - ilustrirani scenarij" zalazi iza kulisa jednog od najočekivanijih filmova svih vremena – djela oskarovaca Rona Howarda, Briana Grazera i Akive Goldsmana. Ova knjiga omogućuje dosad neviđen pristup strogo čuvanom "zatvorenom setu" i uvid u dnevnik stvaranja filma kojega javnost nikad do sad nije vidjela. Scenarist Goldman pruža zakulisni pogled na nevjerojatno putovanje koje je za cilj imalo prenijeti Brownov bestseler na veliko platno. Goldsmanov bogato opremljen scenarij ovdje se objavljuje u potpunosti. I nudi sjajan, nov način doživljavanja priče – i donosi velik broj trenutaka (čak i cijelih scena) koje se ne nalaze u konačnoj verziji filma. Bogato ilustrirano sa 275 slika glumaca i filmaša – sa snimanja i iz filma ovo ''zakulisno'' izdanje nudi: - noćno snimanje u Louvreu i studijsku scenografiju 130 metara dugog odsječka Velike galerije, sve do posljednjeg detalja, zajedno s 120 ulja na platu - digitalnu, studijsku scenografiju crkve Saint-Sulpice - rukom pisane bilješke sa stranica Howardove knjige snimanja - razvoj dijaloga iz nacrta scenarija do konačnog oblika u trenutku snimanja - desetke nikad prije viđenih storyboardova kojima su se grupirale scene prije početka snimanja Za svakog obožavatelja procesa stvaranja filma, kao i obožavatelje ovog sjajnog filma i romana – ova će sjajno načinjena knjiga biti neprocjenjivo vrijedan pratilac.


Cijena: 18,00 KM

Da%20Vincijev%20kod%20-%20Ilustrirani%20scenarij%20

Da Vincijev kod - Ilustrirani scenarij

Akiva Goldsman

Cijena: 18,00 KM

Debljina%20

Debljina

Sherry Ashworth


Imaš li problema s viškom kilograma? Zadirkuju te da si debela? Nemoj dopustiti kritičarima da te iznerviraju i usudi se biti drugačija! Ukoliko ne vjeruješ ni mami, ni prijateljicama, ni zrcalu, ni vagi – odgovore na svoja pitanja potraži u ovoj poučnoj i duhovitoj knjizi o debljini i uobičajenim problemima odrastanja. Naučit ćeš zašto dijeta uništava osobnost, kako se jača samopouzdanje i kako se izlazi na kraj s bolestima kao što su anoreksija i bulimija.
Cijena: 8,00 KM

Dekameron%20

Dekameron

Giovanni Boccaccio


Kao zbirka novela, Dekameron je građen tako da sve novele uokviruje jedna glavna priča. Boccaccio počinje s opisom Crne smrti vodeći grupu od sedam žena i tri muškarca koji se na dva tjedna povlače pred kugom, koja tada pogađa Firencu, bježeći u vilu na tadašnjem ladanjskom području Fiesole. Kako bi im vrijeme brže prošlo, svaki od članova skupine mora ispričati po jednu priču za svaku noć provedenu u vili. Iako prođe četrnaest dana, svaki se tjedan odbacuje po jedan dan za obaveze te nedjelja, kao sveti dan, kada se ne radi. Na taj se način u 10 dana ispriča točno 100 priča do svršetka njihovog druženja.
Cijena: 8,00 KM

Demoni%20vje%C5%A1tice%20spiritisti%20

Demoni vještice spiritisti

Egon von Petersdorff

Cijena: 15,00 KM

Deseti%20uvid%20

Deseti uvid

James Redfield


Milijuni čitatelja širom svijeta doživjeli su devet uvida čitajući “Celestinsko proročanstvo” Jamesa Redfielda. Njegove fascinantne spoznaje o našoj kolektivnoj svijesti, o svijetu u kojem živimo i smjeru u kojem se razvijamo, potakle su čitatelje njegove knjige u više od četrdeset zemalja da prihvate iskustvo tajanstvenih podudarnosti, da osjete novo značenje svoje sudbine i spoznaju viziju svijeta koji se mijenja pred njihovim očima. “Deseti uvid” počinje u dubokim šumama Apalachianskog gorja potragom za nestalom Charlenom, prijateljicom glavnoga junaka, koja je donijela prvi glas o drevnom rukopisu pronađenom u Peruu. Nova avantura odvest će vas do prolaza u druge dimenzije, sjećanja na davnu prošlost koja seže u doba prije našeg rođenja, susreta sa smrću koji nas sve očekuje i do tajanstvenih mjesta gdje se krije znanje o sudbini ljudskog roda. Na svoj poseban način, James Redfield će vas još jednom povesti na putovanje u prekrasan nadahnuti svijet ljudske duhovnosti, na putovanje koje će možda promijeniti vaš život, a onda malo-pomalo i sve nas.


Cijena: 37,00 KM

Diferencijalna%20dijagnoza%20i%20terapija%20bolesti%20oralnih%20sluznica%20

Diferencijalna dijagnoza i terapija bolesti oralnih sluznica

Berislav Topić


Ova je knjiga primarno namijenjena studentima stomatologije i stomatolozima praktičarima. Autor knjige na jednostavan način iznosi morfologiju kliničkih entiteta oralne sluznice, koja je prikazana kroz promjenu boje, djelomični gubitak epitela i alteraciju volumena mekih tkiva usne šupljine. Za svaku bolest/stanje navedena je klinička slika, diferencijalna dijagnoza, terapija i kratki pregledni prikaz najvažnijih karakteristika te bolesti. Svaka bolest je ilustrirana slikom u boji. Knjiga se sastoji od 6 poglavlja, a zamišljena je kao vodič liječniku za brzo snalaženje i donošenje odluke: tko će liječiti, gdje će se pacijent liječiti i čime će se liječiti Osim stomatologu praktičaru i studentima stomatologije, knjiga može korisno poslužiti i studentima medicine, postdiplomantima, liječnicima obiteljske medicine, specijalizantima i specijalistima stomatoloških i medicinskih disciplina, svima onima kojima je profesija i briga unaprjeđenje zdravlja ljudi.


Cijena: 45,30 KM

Diplomati%C4%8Dki%20zbornik%20srednjovjekovnih%20humskih%20i%20bosanskih%20isprava%20Dubrovniku%20

Diplomatički zbornik srednjovjekovnih humskih i bosanskih isprava Dubrovniku

Milko Brković


Humski su vladari i velmože prije bosanskih, ponajprije zbog bližeg susjedstva, izdavali Dubrovniku isprave. Kada su bosanski vladari preuzeli vlast nad Humom oko 1326. godine, humski lokalni vladari i velmože nastavljaju izdavati Dubrovniku isprave, čak i u doba bosanskih kraljeva, što je pokazatelj da je, između ostalih, Hum sve do svoje propasti ostao zasebna administrativna jedinica unutar Bosanskoga Kraljevstva.
Cijena: 20,00 KM

Djeca%20su%20vojska%20najja%C4%8Da%20

Djeca su vojska najjača

Velimir Milošević


U vječitom hodu za suncem i svjetlošću, pjesnik, zapravo, izražava sveljudsku potrebu za harmonijom, ljepotom, dobrotom, idealnim svijetom. On svoj svijet boji ljubičasto i plavo pa je tako ljubav obavezno plava ili ljubičasta.

Pjesnik je drugovao sa suncem, obraćao mu se prisno, nježno, zaštitnički, brinuo se kao o najboljem drugu. Ali, i sunce, kao da nema nikog svog bližnjeg, pjesniku se na ruku spušta.

 

Pjesme Velimira Miloševića treba čitati iz mnogo razloga. Ljubitelji poezije će se naći u njima svako prema svom osjećaju. Ono što je najprivlačnije, čini se, to je dubina pjesnikovih osjećanja koja čitaoca uvuče u svoj vrtlog i ponese ga u visine i plave daljine.
Cijena: 14,00 KM

Djeca%20triju%20ulica%20

Djeca triju ulica

Nedžati Zekerija


Ljepota djetinjstva i odrastanja obično je smještena u nekoj ulici. Sve priče počinju tamo. 

"Dan se spustio u našu ulicu. Dan je otvorio vrata naše ulice. Dan je okupio svu djecu naše ulice. Dan je donio boju u našu ulicu, donio je igru. S korpicom u ruci dijete je počelo igru ... "

Svako djetinjstvo počinje, a obično i završava u nekoj ulici. Gdje je ulica vašeg djetinjstva, prepoznajete li je u nekoj od ovih priča?

 

 

 
Cijena: 12,00 KM

© Sutonpress - Sva prava pridržana.
refis master visa